etha.com.tr nin ”yalan” haberine ilişkin zorunlu açıklama

Bugün aynı büroyu kullandığımız DİSK/Enerji-Sen’de gerçekleşenlerle ilgili etha.com.tr’nin yalan haberine  ilişkin yönetim kurulumuzun zorunlu açıklamasıdır.

Bugün saat 17.30 sularında etha.com.tr adlı internet sitesinde yer alan “İşçiler Enerji-Sen evraklarına el koydu” başlıklı haberde ilk olarak “Dev Sağlık-İş ve DİSK Basın-İş” ifadelerine yer verilmezken daha sonra yer alan haberde “Dev Sağlık-İş ve Basın-İş yöneticileri polise evrakların çalındığına ilişkin şikayette bulundu” ifadesine yer verildi.

Devrimci Sağlık-İş yönetimi olarak ETHA’yı arayarak haberdeki ifadenin yalan ve mesnetsiz olduğunu belirtip bu ifadenin kaldırılmasını istedik. Yapılan değişiklikte ise “Bozali, Dev Sağlık-İş ve Basın-İş yöneticilerinin polise evrakların çalındığına ilişkin şikayette bulunduğu söyledi” ifadesi yer aldı.

İlk haberin içeriğinde tarafımızca yapılan herhangi bir bilgilendirmeye değişikliğe yer verilmediği gibi. Enerji-Sen yöneticisi Mustafa Bozali’nin ifade ettiğini belirtildi.

Etha.com.tr internet sitesinin kendilerine olayın yalan olduğuna ilişkin ifadelerimiz karşısında gerçeği merak edip bize sormamaları ya da “Böyle bir iddia var, doğru mudur” şeklinde sormasını beklerdik. Arayıp ifadenin yalan olduğuna ilişkin beyanımıza da yer vermelerini beklerdik. Maalesef bunların hiçbiri yapılmadı.

Enerji-Sen Sendikası ile ortak kullandığımız büroda gerçekleşen olayla ilgili Devrimci Sağlık-İş olarak polise şikayette bulunduğumuz yalan ve iftiradır.

Bu konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendirir, haberin düzeltilmesini bekliyoruz.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası

Yönetim Kurulu