BİLSİNLER Kİ; YILLARDIR HER TÜRLÜ BASKIYA KARŞI YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ORTAK MÜCEDELEMİZİ DAHA KARARLI ADIMLARLA SÜRDÜRECEĞİZ!

29 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye dair Merkez Yönetim Kurulumuzun açıklaması:

BİLSİNLER Kİ; YILLARDIR HER TÜRLÜ BASKIYA KARŞI YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ORTAK MÜCEDELEMİZİ DAHA KARARLI ADIMLARLA SÜRDÜRECEĞİZ!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan kapsamlı ihraçlar ve açığa alma uygulamaları, yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) devam etmektedir. Son olarak 29 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan 675 sayılı KHK ile 2774 ü sağlık çalışanı olmak üzere 10 bin 131 kamu çalışanı ihraç edilmiştir.

KHK ile işine son verilen sağlık çalışanlarının bir kısmı sağlık alanında yıllardır “sağlıkta dönüşüm“ adı verilen sağlığın piyasalaştırılması, sağlık çalışanlarının güvencesizleştirilmesi saldırılarına karşı birlikte mücadele yürüttüğümüz Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi mücadele arkadaşlarımızdır.

Kamuda yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi yürüten arkadaşlarımızın tasfiye edilmesinin karmaşadan kaynaklanmadığı, taammüden yapıldığı bir kez daha açığa çıkmış durumdadır. Kimin kamu görevlisi olabileceğine mevcut iktidarın emir eri konumundaki MİT’in raporlarının ve güvenlik soruşturması adı altında yapılan AKP’li olup olmama sorgulamasının demokraside hiçbir biçimde yeri olmadığı açıktır.

Darbeciler ile mücadele algısıyla darbeyle ya da darbecilikle uzaktan yakından alakası olmayan iktidara muhalif emek ve meslek örgütlerine yönelik bu saldırıları kınıyoruz.

Sağlık alanında yaşanan bütün yıkımları hep birlikte göğüslediğimiz ve ortak mücadele yürüttüğümüz, başta Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olmak üzere tüm sağlık emek ve meslek örgütleri ve tüm demokrasi güçleri ile birlikte bundan sonra da her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.

DİSK / DEVRİMCİ SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir