Anayasanızda işçiler yoksa işçilerin cevabı da hayır olacaktır

Sendikamız Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’nın (Devrimci Sağlık İş) taşeron işçiye kadro talebiyle başlattığı nöbetin 14. haftasında referandumda “Neden hayır” diyeceğimizi anlattık. Eylemde konuşan üyelerimiz “Sizin vicdanınız yoksa sizin anayasanızda işçiler yoksa işçiler için de siz de yoksunuz. Taşeron işçiler olarak biz hayır diyoruz” dediler.

Sendikamızın taşeron işçiye kadro talebiyle başlattığı nöbet 14. haftasında bugün (4 Şubat) Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleşti.

Basın açıklamasında konuşan sendikamız üyesi işçiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na seslenerek, ”Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sizin çağrınızı almadık. Taşeron işçiler olarak çağrıyı bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan aldık. 1 kasım seçimlerinde ‘Taşeron işçiye kadro için var mısınız?’ dediniz iktidar oldunuz. O günden bugüne yoksunuz, iktidardasınız. İşçilerin hakları söz konusu olduğunda yoksunuz” ifadelerini kullandılar.

“Çünkü biz yokuz!”

“Taşeron işçiler olarak artık iktidara var mısınız?” diye sormadıklarını belirttiğimiz açıklamamızda şunları söyledik:

Çünkü biz yokuz! Siz defalarca kandırılmış olabilirsiniz ama biz artık kanmıyoruz. Sizin kendi sözünüze saygınız yoksa, sizin vicdanınız yoksa, sizin anayasanızda işçiler yoksa işçiler için de siz yoksunuz. Cevabımız nettir, taşeron işçiler olarak biz hayır diyoruz.

Bu Anayasa değişikliğinde halkın hiç bir talebinin olmadığı vurgulayarak, “Bir kişinin kişisel ikbaline mi oy vereceğiz? Yoksa kendi çocuklarımıza bırakacağımız geleceğe mi oy vereceğiz?” diye sorduğumuz sorulara eylemi izleyen Kadıköylülerden olumlu cevap aldık.

Eylemimizi her hafta cumartesi günü saat 13:00’da Kadıköy İskele Meydan’ında olacağımızı ve iş yerlerimizde, sokaklarda, meydanlarda ”hayır” diyeceğimizi duyurarak bitirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir