AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDEN BİR KEZ DAHA ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA SESLENDİK; GERÇEK VERİLERİ AÇIKLAYIN!

Genel Başkanımız Dr. Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla pazartesi günü yetki başvurusu yaptığımız Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık işçisi arkadaşlarımızla birlikteyiz.

DİSK ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Dev Sağlık-İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin, DİSK Genel İş yöneticileri, DİSK üyeleri ile SES Temsilcilerinin katıldığı eylemde ‘’HAKKIMIZI ALACAĞIZ’’ diyen işçiler yapılan yanlışlığın düzeltilmesi talebinde bulundu.

Genel Başkanımız Dr. Arzu Çerkezoğlu;

Akdeniz Şube Başkanımız Erol Şahin’de ;

“Resmi Gazete yayınlandıktan sonra o günden itibaren bakanlığın önünde nöbet tuttuk. Biz bakanımız da dahil tüm bürokratlarımıza 7 bin 500’ün üzerinde üyemizin tek tek yazılarını çıkarıp gönderdik. Biz bunları tek tek belgeledik ve en sonunda bakanlık uzmanları da bunu kabul etti. Ocak’tan bu tarafa ciddi çalışma yaptık. Akdeniz Üniversitesi işçisini Türkiye’nin diğer üniversite hastanelerinden ayrı tutuyorum. İstediğimiz tek şey yapılacak düzgün bir sözleşme. Başka bir talebimiz yok. Bu hayat standartları içerisinde bizimde standardımızın yükselmesini istiyoruz. Pandemide sağlık emekçileri için ‘hakkınız ödenmez’ demişlerdi. Evet sarı sendikalar ile birlikte hakkımız ödenmedi. Geçen ay aldığımız para ortada. 24 bin TL maaş aldık. Bunun içerisinde hemşiresi, paramediği, teknisyeni, mühendisi, laboratuvar görevlisi hepimiz dahildik buna. Bizim buradaki mücadelemiz haklı bir mücadeledir. Biz devlete ve millete karşı gelmiyoruz. Bizler sadece ekmek peşinde koşan sağlık emekçileriyiz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir