ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÖNÜNDE BAŞLATTIĞIMIZ ”OTURMA EYLEMİMİZ” DEVAM EDİYOR.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, toplu sözleşme hakkı için devam eden oturma eyleminin 10’uncu gününde, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener ve Dev Sağlık İş Sendikası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yaptık.

Genel Başkanımız Dr. Arzu Çerkezoğlu;

44 gündür, bu ülkenin çalışma hayatını düzenleyen, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin hakkını, hukukunu korumakla sorumlu olan Çalışma Bakanlığı’nın kapısında bir adalet mücadelesi veriyoruz.

TÜİK, nasıl rakam ve istatistik oyunlarıyla enflasyonu düşük gösterip ekmeğimizle oynuyorsa, aynı şekilde Çalışma Bakanlığı da istatistik oyunlarıyla sağlık işçilerinin emeğine, ekmeğine sahip çıkmasını, toplu sözleşme masaları kurmasını engelliyor. Böylesi bir girişim ne için yapılırsa yapılsın asla ama asla kabul edilemez,

Yoksulluk, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon karşısında milyonların yoksullaştığı ve bütün emekçilerin geçim derdiyle yüz yüze olduğu bir sürecin yaşıyoruz Yaşanan bu ağır ekonomik tablo karşısında, bu kriz karşısında ekmeğimizi korumamızın tek bir yolu var, o da sendikalı olmak. Toplu sözleşmeler yoluyla ücretimizi bu yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında korumaktır.

Bu antidemokratik yasalarla sendikalı olmak, örgütlenmek zaten çok zor. Bu zorlukları aştığımızda işveren baskısını, bütün baskıları aşarak sendikalı olduğumuzda, gerekli çoğunluğu sağladığımızda bile önümüze binbir türlü engel çıkarılıyor. İşte o örneklerden bir tanesi sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda yaşadığımız bu süreç. Devrimci Sağlık-İş bütün zorluklara, baskılara rağmen, DİSK’in çatısı altında yan yana geldi. Binlerce arkadaşımız DİSK’i tercih etti. Bir istatistik ve rakam oyunuyla sendikamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Temmuz ayı istatistiklerinde 0,99 ile baraj altında bırakılmak isteniyor.

Anayasa Mahkemesi’ne de hak ihlali için başvurumuzu yaptık. Hukuksal olarak bütün yolları gerektiği gibi adım adım hayata geçiriyoruz. Burada yapılması gereken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortaya çıkmış bu hatayı, yanlışı düzeltmek için adım atmasıdır. Bununla ilgili bütün görüşmeleri yapıyoruz. Bununla ilgili biraz önce Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Türkiye Direktörü ile birlikteydik. Örgüt, ilk günden itibaren bu krizi takip ediyor.

TÜİK nasıl rakam ve istatistik oyunlarıyla enflasyonu düşük gösterip ekmeğimizle oynuyorsa, aynı şekilde Çalışma Bakanlığı da istatistik oyunlarıyla sağlık işçilerinin emeğine, ekmeğine sahip çıkmasını, toplu sözleşme masaları kurmasını engelliyor. Böylesi bir girişim ne için yapılırsa yapılsın asla ama asla kabul edilemez. Bu artık DİSK’in, Türkiye işçi sınıfının mücadelesidir. Hak, hukuk ve adalet mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun, yapılan bu hukuksuzluk konusunda herkes hesap verecek. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırana kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Bütün illerden bölgelerden arkadaşlarımız dönüşümlü bir şekilde oturma eylemine devam edecek.” dedi.

Hak Kazanacak, Hukuk Kazanacak

Emek Kazanacak, Emekçi Kazanacak

İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir