Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki Oturma Eylemimiz 14. Gününde.

Bugünkü nöbete ve Bakanlık önündeki basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşçıer, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, sendikalarımızın yöneticileri ve üyeleri, DİSK Ankara Kadın Komisyonu üyeleri de katıldı.

Bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünden seslenerek Toplu Sözleşme Hakkımızı İstiyoruz diye haykırdık ve Bakanlığı bir kez daha uyardık derhal mahkemenin istediği evrak ve dosyaları eksiksiz bir şekilde gönderin.

Basın açıklamasında Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu;

”Önünde bulunduğumuz bu bakanlık, diğer bakanlıklara benzemez. Türkiye’de hükümet adına çeşitli alanlarda faaliyet yürüten bütün bakanlıklardan farklıdır Çalışma Bakanlığı. Çünkü çalışmaya hayatında taraflar vardır. Çalışma Bakanlığı’nın asıl görevi, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmektir. İşçilerin sendika haklarını güvence altına almaktır. Böyle bir sorumluluk taşıyan Çalışma Bakanlığı, bugün sağlık işçileri açısından tam da bunun tersini yapmakta ve sosyal hizmet işçilerinin iradesini yok sayan bir sürecin altına imza atmaktadır. Bu işlemin tümüyle yanlış ve hatalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzeltme yapmaktan imtina ettiğini kaydeden Çerkezoğlu, Ankara 4. İş Mahkemesi’ne dava açtıklarını hatırlattı ve ”Bakanlık mahkemeye bilgi ve belge vermekten imtina ediyor. Bakanlık dalga geçer gibi 24 Temmuz’daki Resmi Gazete’yi belge olarak gönderiyor. Bu, on bin sağlık işçisinin toplu sözleşme hakkının ihlalidir. Anayasa Mahkemesi’ne de başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer konuşmasında;

”Biz CHP olarak emekçilerimizin mücadelesinde onların omuz başındayız’’ diyen Taşcıer, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bugün 0,99 barajına taktıkları Dev Sağlık-İş tesadüfen seçilmedi. Toplumsal muhalefetin bu kadar yükseldiği bir dönemde aslında bir anlamda DİSK üzerinden sendikal örgütlenme mücadelesi veren toplumun bütün kesimlerine parmak sallayan bir anlayışın vücut bulması. Bizden DİSK’in üye kaybettiğine inanmamızı beklemesinler. Nasıl TÜİK için emekçinin sofrasına giren her bir ekmeği masa üzerinde kalem oyunlarıyla çalan istatistik rakamları belirliyorsa, bugün de sendikal örgütlenmenin önüne geçmek için masa başında hukuksuz ve kuralsız rakamları karşımıza getiren bir bürokrasi ve bakanlık var. Bir çağrıyı da ben bürokratlara yapayım. Hukuksuz, manipüle edilmiş, görevinizi kötüye kullanmanıza sebep olan hiçbir belgeye imza atmayın. CHP iktidarında kanunsuz, talimatla, Saray’dan aldıkları emirle, bulundukları görevi kötüye kullanan bütün bürokratlar bağımsız yargı önünde hesap verecektir. Biz CHP olarak emekçilerimizin mücadelesinde onların omuz başındayız.”

Hak Kazanacak, Hukuk Kazanacak

Emek Kazanacak, Emekçi Kazanacak

İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir